Din guide til Barcelona

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Aktiviteter - Barcelona

/db/fileupload/activities.jpgDet er alltid noe å finne på i Barcelona, og du skal ha ganske dårlig fantasi dersom du klarer å kjede deg på ferie i denne byen.

Om morgenen anbefaler vi at du spiser frokost på spansk vis: Finn en koselig liten kaffebar og tyll innpå en espresso eller to sammen med en liten søt bolle. Når du har våknet litt mer er kanskje tiden inne for en liten shopping-tur i El Born, der små kule butikker ligger på rekke og rad, de fleste med priser langt lavere enn her hjemme. Folkefylte Las Ramblas slipper du ikke unna selv om du prøver, men vi anbefaler at du legger shoppingrunden i sidegatene heller enn her, hvor prisnivået er typisk høyt.

Til lunch kan det kanskje smake med en porsjon calamares eller annen sjømat på en av Barcelonas mange Tapas-barer. Er det midtsommers og varmt og klamt i luften, frister kanskje en dukkert på badestranden. Det kan være greit å ha med badetøy - strendene har egne garderober der man kan skifte.

Av severdigheter har byen så mye å tilby at det nesten blir umulig å få med seg alt. Gaudi-kirken Sagrada Familias er elementær, likeledes Casa Mila og Casa Batllo, også Gaudi-verk. Vil du få med deg flest mulig severdigheter på kortest mulig tid, anbefaler vi en tur med guidet buss, som går ustoppelig fra Placa de Catalunia, som ligger i toppen av Las Ramblas. Bussen har 2 ruter, nord og sør, og er du heldig skjønner du også engelsken til guiden. Du kan gå av bussen på de ulike stoppene, og gå på en annen. Husk at det er praktisk umulig å få med seg alle severdighetene i byen på èn gang.

En tur opp på byfjellet Montjuic kan også anbefales - her ligger den berømte OL-stadion, og du har fantastisk utsikt over byen herfra. Kommer du til fots, legg merke til den herlige blandingen av tradisjon og moderne teknologi på vei opp foran slottet - her har de hugget ut steinen og laget til rulletrapper, tilsynelatende for oss late turister!

Regionen Catalonia har også mye annet å by på enn sin hovedstad, blant annet det kjente store klosteret Montserrat, som ligger ca 4 mil nordvest for byen, oppe i fjellene. En tur dit er en opplevelse for livet! En tur til Montserrat kan også kombineres med besøk på en av regionens mange vingårder. Da kan det i så fall være greit å reise med tog heller enn bil, slik at alle får prøvesmaken.

Er du Salvador Dali-fan bør du sette av en dag til å besøke hans hjemby Figueres, som er en koselig liten by. Sitges har også blitt et populært reisemål de siste årene - byen har tradisjonelt vært ferieby for spanjoler, og tiltrekker seg også mange homofile. Storbyen Tarragona regnes for å være mindre turistifisert enn Barcelona, og kan være vel verdt et besøk. Her er innbyggerne hyggelige og turistvennlige, og prisene lavere enn i Barcelona.

Er du fotballfan bør du besøke FC Barcelonas fotballstadion Camp Nou.

Er du i Barcelona bør du gjøre som barcelonerne, nemlig spise middag sent om kvelden. Byen har flere utsøkte restauranter i alle prisklasser, og du vil finne flere tips på disse sidene. Etter middag er kanskje tiden kommet for å sjekke ut byens uteliv, som er så mangfoldig og bredt at det kan være vanskelig bare å velge hvilken bydel man skal gå ut i. En runde rundt Placa del Sol i bydelen Gracia kan være en fin opplevelse.

Finn et perfekt hotell i Barcelona

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sp�rsm�l / Svar / Diskusjon / Kommentarer
(<--Skriv inn svaret!)

Kommentarer

1 - MediaJals

- 29.07.2018 00:23:21 tommel opp3 stemmer

������� ����������� �������� ���� ��� ������������������ ������� ���������. ��� ������-������ �� ��������� �������, ���� ����� ��� �����, ���������������� �������, ����������� ������������. ��������������� ����������� ����� ������������ ����������� ����� � ���� ����������� �������� ������������ ���������.
�� ��� ������������ ����� �������? �� ������ � �������� ������ ����������, ����� �������� ������� ��������. ���������� ������� ������� ������������ ������ � ������������ �������� ������, ��������� �������. ������ � ����� ������ �������� �������� � ����� ����� ������������!
����������� ��������������� ����� ��������


Fly til Barcelona? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.no

Les mer om Fly til Barcelona


Bestill hotell

Sponsede lenker

Flere reiseguider

Se også:

Regn om valuta


Webby: Julegaver og julegavetips

E-bedrift.no - firmasøkPrivacy Policy