Din guide til Barcelona

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Severdigheter - Barcelona

/db/fileupload/passage_gracia.jpgBarcelona's hovedbydeler inkluderer Ciutat Vella (gamlebyen) mellom Plaça de Catalunya og havnen; Eixample, et rutenett av boliblokker bygget etter 1860 når det var tillatt i Barcelona å rive bymurene som kvelte byen; og de uttenforliggende bydelene som tidligere var adskilte byer, og Gràcia, Sarrià, Horta og Sants. Innenfor Ciutat Vella, med Rambla som den sentrale promenaden, finner du Barri Gòtic (Det Gotiske Kvarter), som går rundt den gamle romske byedelen; Barri de la Ribera (det trendy nabolaget også kjent som Born-Ribera). Lengre nord-øst ligger El Raval,  tidligere kjent som slutten på havnen til sør-vest, en gang et røft distrikt utenfor den andre rekken med bymur. Barceloneta, opprinnelig åpent hav for så å være et våtlandsområde, og senere på midten av 1800-tallet, ei søppeldynge, er idag blitt en lang badestrand og er et gammelt fiskerdistrikt. Port Olímpic ligger nord for Barceloneta. Over Eixample ligger Ciutat Vella,  som inneholder det meste av Barcelonas modernistiske arkitektur.

Byfjellene Montjuïc og Tibidabo ligger på hver sin side av byen, mens Collserola-fjellene reiser seg majestetisk i bakkant av Barcelona i nord. I det nordøstre enden av Avinguda Diagonal ligger den nye Diagonal Mar, med kjøpesentre, kontor og boligutvikling.


/db/fileupload/arcitechture01.jpgFor å unngå bråk og luftforurensing bør fotgjengere unngå å spasere i midten av byens rushtraffikk som eksempelvis Diagonal og hovedgatene som strekker seg nord-sør i byen; eksempelvis Balmes, Muntaner, Aribau og Comtes d'Urgell. Det er vanskelig å unngå Passeig de Gràcia på grunn av dens høye tetthet av modernistisk arkitektur, men du kan også spassere langs Rambla de Catalunya, den øvre delen av Rambla mellom Plaça de Catalunya og Diagonal.


Det sentrale knutepunktet for buss og undergrunnsbane/metro er Plaça de Catalunya, med hovedinngang på toppen av Rambla foran Café Zurich. Gjør deg spesielt kjent med de luksuriøse, luftavkjølte og komfortable Ferrocarril de la Generalitat de Catalunya (FGC). Dette er et separat metrotog som drives av Generalitat (sentralmyndigheten i Katalonia). Denne togmetroen knytter Plaça de Catalunya med Sarrià, høydene bak til Collserola, forstedene San Cugat, Terrassa og Sabadell. Mellom togene til FGC og det regulære metrosystemet, kan en benytte drosje (de lengste turene tvers over byen koster sjelden mer enn 70-80 kroner), eller dine bein kan lett føre og navigere deg gjennom Barcelona.

Finn et perfekt hotell i Barcelona

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sp�rsm�l / Svar / Diskusjon / Kommentarer
(<--Skriv inn svaret!)


Fly til Barcelona? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.no

Les mer om Fly til Barcelona


Bestill hotell

Sponsede lenker

Flere reiseguider

Se også:

Regn om valuta


Webby: Julegaver og julegavetips

E-bedrift.no - firmasøkPrivacy Policy