Din guide til Barcelona

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

FC Barcelona

FC Barcelona (Futbol Club Barcelona), også kalt Barça, er den største fotballklubben i Barcelona i Spania. Klubben ble grunnlagt i 1899 av en gruppe sveitsiske, engelske og katalanske fotballspillere, ledet av Joan Gamper. Klubben har blitt en katalansk institusjon, derav mottoet "El Barça és més que un club" (Barça er mer enn en klubb). /db/fileupload/Fc_barcelona_logo.gif

FC Barcelona-fans er kjent som culers (culès). I juli 2006 hadde klubben 144.892 medlemmer (socis), og 1782 "penyes" (offisielt registrerte supportere).

Klubbens hovedstadium er Camp Nou, som er best kjent for sitt La Liga fotballlag, og reservelaget FC Barcelona B. Seniorlaget grunnla La Liga i 1928, og sammen med Real Madrid og Athletic Bilbao, har de aldri rykket ned fra den spanske eliteserien, Primera División. Klubben var den første til å vinne La Liga, og har vunnet spanske og europeiske mesterskap flere ganger.

Klubben består også av tre andre profesjonelle sportslag, som konkurrerer i basketball (Winterthur FCB), håndball (FC Barcelona-Cifec) og rullehockey. Der er også flere andre amatørlag innen idretter som rugby (FCB Rugby), basketball for kvinner (UB-Barça), kvinnefotball og basketball i rullestol (FC Barcelona-Institut Guttman). Klubben har også ishockey-lag, volleyballag, baseballag og sykkellag, for å nevne noen.

Barça har til dags dato nektet å inngå kommersielle sponsoravtaler der bedriftslogoer trykkes på fotballskjortene deres, selv om de siden 2005 har hatt TV3-logoen (Televisió de Catalunya) på høyre arm. 14 juli 2006 offentliggjorde klubben at den hadde inngått en 5-årskontrakt med UNICEF, og UNICEF-logoen skal vises på skjortene.

Finn et perfekt hotell i Barcelona

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sp�rsm�l / Svar / Diskusjon / Kommentarer
(<--Skriv inn svaret!)


Fly til Barcelona? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.no

Les mer om Fly til Barcelona


Bestill hotell

Sponsede lenker

Flere reiseguider

Se også:

Regn om valuta


Webby: Julegaver og julegavetips

E-bedrift.no - firmasøkPrivacy Policy