Din guide til Barcelona

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Bydeler - Barcelona

Kartet under viser Barcelonas bydeler på en fin måte. Merk at kartet har utelatt "El" (ubestemt pronomen? ... lenge siden vi gikk på skolen :) - så beskrivelsen av bydelen heter det feks "El Raval", mens det på kartet kun står "Raval".

Montjuic: Egentlig et fjell ("jødefjellet") - viktigste ting å få med seg her er OL-stadion og utestedet La Terassa.

Gracia: Tidligere var dette en landsby adskilt fra Barcelona by, noe gaten Passeig de Gracia vitner om. Bydelen er preget av små gater og smug med masse kule utesteder og restauranter.

Eixample: Den største bydelen i Barcelona, som ofte deles videre i øst og vest, slik som på kartet under, adskilt av den flotte, lange handlegaten Passeig de Gracia. Eixample er preget av eksklusive bygninger og utesteder, og mange barcelonere har sine stamsteder her. Bydelen ble designet av en kjent arkitekt, og har en manhattansk inndeling av gater et symmetrisk rutenett.

El Raval: Denne bydelen omfatter området vest for Las Ramblas, og har mye å by på av shopping-tilbud, restauranter og barer. Sør-delen av El Raval (kun "Raval" på kartet), er preget av at mange innvandrere fra Nord-Afrika og Sør-Amerika holder til her.

Barri Gotic: Det gotiske kvarter er et flott, historisk viktig område på øst-siden av Las Ramblas. Barri Gotic er gamlebyen i Barcelona.

El Born: Dette er bydelen for de unge og hippe, og bydelen tilbyr et mylder av koselige barer og restauranter, og moderne motebutikker.

Barceloneta: Dette er en gammel fiskerlandsby, som ligger helt nede ved sjøen i Barclona - du går gjennom Barceloeta når du skal på stranden, og strendene her er de det er enklest å komme til, og dermed er det alltid flest folk her. Restaurantene i Barceloneta vedlikeholder tradisjonen som gammel fiskerlandsby, og har et bredt utvalg av spennende katalanske fiskeretter og paella.

Vila Olimpica: Ikke alle regner Vila Olimpica som en egen bydel - i forhold til de andre bydelene omfatter ihvertfall denne et relativt lite område. Badestrendene her er mindre folkefylte enn i Barceloneta, og du kan raskt komme hit med metroen - kun to-tre stopp fra Barceloneta-metrostasjonen.

 /db/fileupload/bydeler.jpg

Finn et perfekt hotell i Barcelona

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sp�rsm�l / Svar / Diskusjon / Kommentarer
(<--Skriv inn svaret!)


Fly til Barcelona? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.no

Les mer om Fly til Barcelona


Bestill hotell

Sponsede lenker

Flere reiseguider

Se også:

Regn om valuta


Webby: Julegaver og julegavetips

E-bedrift.no - firmasøkPrivacy Policy