Din guide til Barcelona

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Barceloneta - Barcelona

/db/fileupload/barceloneta.jpgBydelen Barceloneta, som også har en badestrand med samme navn, ligger mellom Las Ramblas og sjøen på nordsiden av havnen. Tidligere var dette en gammel fiskerlandsby, og det er nettopp på restaurantene her du får servert den beste sjømaten i Barcelona, ofte med helt fersk sjømat.

Restaurantene serverer tradisjonsrike katalanske retter, ofte bestående av ris og sjømat, både i form av paella og nydelige sjømat-gryter. Her får du hummer, kreps, blåskjell, kamskjell og flere typer fisk. Yummy. Merk imidlertid at kvaliteten varierer en del mellom de ulike stedene her, så det kan være lurt å sjekke ut noen anbefalinger før du velger spisested.

De små restaurantene langs hovedgaten i Barceloneta er også fine og stoppe opp og ta en liten tapas-lunch på, eller bare en øl eller en kaffe. Det kryr også av små, koselige puber i de små sidegatene, hvor det er først og fremst lokale barcelonetere som holder til. Ta en tur innom og få et lite innblikk i ekte spansk folkesjel.

Stranden Barceloneta er den av byens strender som det er enklest å komme til, og dermed mest folkefylt om sommeren. Det tar bare et kvarter å spasere fra Columbus-statuen og ned på stranden. ersom du går mot stranden nedover langs havnen kan du handle med deg varer fra supermarkedet, eller kjøpe solbriller fra en av de mange marokkanske gateselgerne. Er du heldig kan du også oppleve gatemusikanter også.

Hvordan komme dit?

Passèr Colom-statuen (Colombus) i enden av Ramblas, og gå mot venstre nedover mot sjøen. Kommer du med metro er det enkelt og greit å finne fram: Metro-stoppet heter Barceloneta. Dersom du skal til Barceloneta badestrand er det enklest å krysse gjennom en sidegate i Barceloneta. Husene her er sjarmerende, selv om det virker som et fattig strøk.

Finn anbefalte restauranter i Barceloneta her

Finn et perfekt hotell i Barcelona

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sp�rsm�l / Svar / Diskusjon / Kommentarer
(<--Skriv inn svaret!)

Kommentarer

1 - Freestanza: Leiliheter i Barceloneta

- 19.07.2010 16:14:52 tommel opp213 stemmer

Her kan du bo i leilihet like ved badestranden: http://goo.gl/rFdW

2 - Tibidabo pr buss?

- 29.01.2012 10:06:38 tommel opp204 stemmer

Skal til topps for å se Sagrat Cor den 25 feb.

Synes det blir drygt med L7 + blå trikk + funiculare opp og ned.

Hva slags buss nummer kan jeg ta fra Pl. Catalunya?

Jeg bor i nabohuset til macba.

3 - Tibidabo pr buss

- 29.01.2012 18:14:07 tommel opp190 stemmer

Du kan ta buss nr 58 fra pl catalunya, som stopper ovenfor fontenen/hjørne rambla catalunya. Så tar du banen opp resten.Tror dette er enklere. Legger ved link hvis du forstår spansk, historisk bussrute http://www.transportebcn.es/BUS/linea/58.html

4 - Buss 58 går til L7 endestopp

- 29.01.2012 23:47:52 tommel opp172 stemmer

Jeg ble nylig tipset her om buss 58.

Jeg vil nok foretrekke metro L7. De har samme endeholdeplass, dvs jeg må fortsette med trikken alikevel.

Ser ikke ut til å være noen buss opp til Funicularens start.

Hmmm.

Men da går det vel heller ingen til toppen? (untatt "fornøyelsesparkbussen" - men det blir ikke før til vårs)


Fly til Barcelona? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.no

Les mer om Fly til Barcelona


Bestill hotell

Sponsede lenker

Flere reiseguider

Se også:

Regn om valuta


Webby: Julegaver og julegavetips

E-bedrift.no - firmasøkPrivacy Policy