Din guide til Barcelona

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Forum 2004 - Barcelona

/db/fileupload/forum-2004-panel.jpgFòrum Universal de les Cultures, det verdensomspennende kulturforumet, ble avholdt i Barcalona i 1994, og var  første arrangement i et internasjonalt samarbeid der målet er å bringe mennesker sammen fra hele verden for å gi økt global forståelse. Hovedtemaer for konferansen var bærekraftig utvikling, kulturelt mangfold og forutsetninger for fred. Konferansen varte i hele 4 måneder, og flere millioner mennesker deltok som foredragsholdere og publikum. Etter OL i 1992 er Forum 2004 det største arrangementet som er blitt avholdt i Barcelona.

/db/fileupload/forum-2004-building.jpgFlere titalls millioner Euro ble brukt på prosjektet, og en hel bydel ble praktisk talt revet og bygget opp igjen. Denne bydelen er i dag kjent som Forum-området, en bydel som tidligere var preget av fattigdom og falleferdige bygninger. I dag reiser noen av byens høyeste skyskrapere seg fra dette området, og et av Barcelonas største kjøpesentre er blitt bygget i hjertet av Forum-området. Det er spådd at bydelen vil oppleve stor kommersiell vekst i årene fremover, og mange er spent på bydelens framtid.

Den enorme triangulære Forum-bygningen er det mest interessante byggverket i området - her ble flere av konferansene under Forum 2004 avholdt. Like nedenfor, ved sjøen, ligger et enormt friluftsområde med badebassenger og en og annen cafè.

/db/fileupload/forum-2004.jpgForum 2004 har vært et pengesluk for Barcelona, og arrangementet ble møtt med en viss kritikk. Etter at bydelen ble renovert hadde mange som tidligere bodde i området ikke lenger råd å bo her på grunn av de høye husleiene. Mange av lokalbefolkningen hadde dessuten ikke råd til å besøke Forum-arrangementet, som hadde høye priser på inngangsbillettene.

Et besøk til Forum-området er absolutt å anbefale, spesielt bør du få med deg området langs sjøkanten, Forum-bygningen og det store kjøpesenteret som ligger et steinkast unna. Dersom du spaserer langs stranden vil turen ta ca 45 minutter fra Barceloneta. Du kan også ta metroen fra Barceloneta til Forum.