Din guide til Barcelona

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Gamlebyen - Barcelona

Barcelona Antigua

/db/fileupload/barri-gotic.jpgDen gamle delen av Barcelona er delt i tre deler. Den sentrale delen, mellom Rambla og Via Laietana, er kjent som Barcelona Antigua, eller Barri Gotic (Det Gotiske Kvarter). Området La Ribera ligger mellom gatene Via Laietana og El Comerç. Distriktet El Raval (Arrabal) ligger mellom La Rambla og Las Rondas de Sant Antoni og Sant Pau.

Sentrum av Barcelona Antigua er Plaça de Sant Jaume. Her lå den romerske plassen eller "forum" av kolonien kalt Faventia Julia Augusta Paterna, grunnlagt i det 2.århundre f.Kr. Det var på denne plassen at koloniens to hovedgater krysset hverandre. Disse var El Cardó (nå kjent som gatene av El Bisbe og La Ciutat) og El Decumanus (idag bedre kjent som gatene La Llibreteria og El Call).

I det 4.århundre ble den lille byen omgitt av murer i frykt for en invasjon av barbarerene. Disse murene hadde en oval form og vandring rundt disse kan lett gjøres via Avinguda de la Catedral, Plaça Nova, gatene La Palla, Banys Nous, Avinyo, Gignas, Correu Vell, El Sots-tinent Navarro, plassen El Angel and Berenguer og gatene av La Tapineria.

Å vandre rundt i de trange smugene i Barri Gotic er en fin opplevelse. Her er mange flotte bygninger fra middelalderen, og du kan se restene av den gamle romerske bymuren. Flere musèer ligger i gamlebyen, blant annet det mest kjente, Museu Picasso. Andre kjente severdigheter i bydelen er Palau de la Generalitat, rådhuset, katedralen og Palau Reial. Gågaten Via Laietana er dessuten en folkefylt handlegate som du ikke bør gå glipp av.

Finn et perfekt hotell i Barcelona

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sp�rsm�l / Svar / Diskusjon / Kommentarer
(<--Skriv inn svaret!)


Fly til Barcelona? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.no

Les mer om Fly til Barcelona


Bestill hotell

Sponsede lenker

Flere reiseguider

Se også:

Regn om valuta


Webby: Julegaver og julegavetips

E-bedrift.no - firmasøkPrivacy Policy