Din guide til Barcelona

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Casa Batllo - Barcelona

/db/fileupload/casa-battlo.jpgCasa Batllo (uttales "Casa Battio") er en utrolig flott Art Nouveau-bygning som ligger i hjertet av Barcelona, i gaten Placa de Gracia. Huset ble tegnet av byens mesterarkitekt Antonio Gaudi, som også er kjent for Sagrada Familia.

Casa Batllo ble reist i 1905-1907, og er en av byens mest kjente severdigheter. Det krevdes enorme mengder tid, penger og sement for å bygge huset, som nå er omgjort til musèum.

Det lokale navnet på bygningen er Casa dels ossos (huset av ben), og minner på mange måter om skjelettet til en levende skapning. Huset ble opprinnelig laget for en middelklassefamilie.

Bygningen er bemerkelsesverdig på flere måter: Stilen er en blanding av modernisme og Art Nouveau. Det kan virke som om målet til Gaudi var å unngå rette linjer fullstendig. Mye av fasaden er dekket av mosaikk laget av knuste keramikkbiter, som begynner i variasjoner av oransje, og beveger seg til grønt og blått. Taket representerer ryggen på en drage eller en dinosaurus. En vanlig teori om huset er at den avrundede venstredelen som strekker seg oppover representerer sverdet til St. Georg, som har blitt stukket i ryggen på "dragen".

Finn et perfekt hotell i Barcelona

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sp�rsm�l / Svar / Diskusjon / Kommentarer
(<--Skriv inn svaret!)


Fly til Barcelona? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.no

Les mer om Fly til Barcelona


Bestill hotell

Sponsede lenker

Flere reiseguider

Se også:

Regn om valuta


Webby: Julegaver og julegavetips

E-bedrift.no - firmasøkPrivacy Policy