Din guide til Barcelona

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Bes�k det fantastiske klosteret Montserrat

/db/fileupload/montserrat.jpg

Klosteret Montserrat er et viktig symbol for det katalanske folket, og du skal lete lenge for å finne katalaner som i løpet av livet ikke har besøkt Montserrat. Fjellet Montserrat, som kan oversettes med "saget fjell", er en unik geologisk formasjon som er så vakker at den har vært til inspirasjon for både lokale og utenlandske kunstnere. Richard Wagner oppholdt seg her en stund, og Wagner-operaen Parsifal bruker Montserrat som tema.

La Moreneta

Statuen Jomfruen fra Montserrat ("The cult of the Virgin of Montserrat"), populært kjent som "La Moreneta" på grunn av det mørke materialet hun er laget av, er den mest kjente og populære statuet i Catalonia. På katalansk er det offisielle navnet på statuen "Mare de Deu de Montserrat".

Et katalansk kultursymbol

Klosteret var også viktig under Franco-regimet, ettersom det ble et sentrum for katalansk kultur og språk. Munkene på Montserrat var i direkte opposisjon til Francos anti-katalanske lover, og de fortsatte holde bryllup og dåp på katalnsk etter borgerkrigen. Montserrat ble også et tilholdssted for mange katalanske nasjonalister som forble "under jorden" helt til Francos død i 1975.

Hvordan komme dit

Du kan komme deg til Montserrat med bil, med tog (fra Placa Espanya-stasjnen annenhver time), eller med buss (spør i hotellresepsjonen om de kan hjelpe deg med bussruter). Når du kommer til foten fjellet kan du ta sporvognen opp langs de bratte fjellskråningene - en svært opplevelsesrik tur.

Finn et perfekt hotell i Barcelona

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sp�rsm�l / Svar / Diskusjon / Kommentarer
(<--Skriv inn svaret!)


Fly til Barcelona? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.no

Les mer om Fly til Barcelona


Bestill hotell

Sponsede lenker

Flere reiseguider

Se også:

Regn om valuta


Webby: Julegaver og julegavetips

E-bedrift.no - firmasøkPrivacy Policy