Din guide til Barcelona

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Camp Nou - Barcelona

/db/fileupload/camp_nou.jpgBakgrunnen (1948-1954):

De første signalene om å ville bygge en ny stadion for FC Barcelona kom allerede i 1948. Det var imidlertid de høye forventningene knyttet til ankomsten av den Ungarske stjernen Ladislau Kubala i juni 1950, som var utslagsgivende for påstander om at Barça hadde vokst ut av Les Corts Stadion (den gamle arena). Den gamle arena ble grunnlagt tilbake i 1922 og ble utvidet flere ganger. Da totalt antall mulige tilskuere nådde 60.000, var det praktisk talt umulig å utvide stadion noe videre. Den 19. september, 1950, kjøpte presidenten i FC Barcelonas styre et lite stykke land like ved Maternitat, i nærheten av Les Cort arena.

I tiden som kom fulgte en problematisk periode. Komitèen for den nye stadion endret sitt syn på beliggenheten - de ønsket at stadion skulle ligge ved toppen av Diagonal. Forhandlingene med ledere bar lite frukter og de kom aldri til noen endelig enighet. Saken ble lagt på is helt til Francesc Miró-Sans ble valgt til ny president i FC Barcelona, 14.november 1953. Den nye presidenten var helt klar på at prosjektet med den nye stadion skulle føres videre umiddelbart. Noe av det første han gjorde var å bestemme at stadion skulle ligge på plassen som ble kjøpt i 1950, og ikke på toppen av Diagonal. Og slik ble det. 28.mars, foran 60.000 fans la han ned grunnsteinen for Camp Nou, bivånet av regjeringens president Felipe Acedo Colunga, og velsignet av Erkebiskopen av Barcelona, Gregorio Modrego.

Konstruksjonen (1954-1957)

Prosjektet med å bygge den nye stadion ble gitt til arkitekten Francesc Mitjans Miró, Miró-Sans kusine, og Josep Soteras Mauri, i samarbeid med Lorenzo García Barbón. Mer enn et år etter, 11.juli 1955, overga klubben så rettighetene til å bygge stadion til INGAR SA. De anga et estimat på 66.620.000 pesetas for å ferdigstille byggingen på 18 mnd. Imidlertid ble den endelig summen langt høyere enn estimatet, nemlig hele 288 million pesetas. Dette ble finansiert gjennom både obligasjonslån og banklån. Lånene var tilstrekkelig til å få finansiert byggingen, men klubben måtte betale på lånene i mange år etterpå.

Estadi del Futbol Club Barcelona

/db/fileupload/camp_nou2.jpgCamp Nou er en fotballstadion i Barcelona, Spania. Med en kapasitet på 98.787 er dette den støreste foballstadion i Europa. Stadion er hjemmebanen til FC Barcelona. Den er kjent som en av de største stadionene og med mest atmosfære i verden. Det offisielle navnet - Estadi del Futbol Club Barcelona - blir oversatt med FC Barcelona Stadion, til tross for at den populært blir kalt Camp Nou av fotballfans verden over.

Motstykket til Camp Nou er Palau Blaugrana. Dette er en stadion for innendørs sport, og stadion er i utgangspunktet ment for isbasert sport. Like bak komplekset til Palau Blaugrana, ligger Mini Estadi. Dette er plassen der FC Barcelona B og Andorra spiller sine kamper.

Finn et perfekt hotell i Barcelona

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sp�rsm�l / Svar / Diskusjon / Kommentarer
(<--Skriv inn svaret!)

Kommentarer

1 - eyutozuigida

- 05.04.2019 21:04:57 tommel opp69 stemmer

[url=http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/]Buy Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin ytz.bzyd.barcelona.webby.no.sfj.qn http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

2 - tupkazedtowu

- 13.04.2019 21:38:45 tommel opp75 stemmer

[url=http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] Amoxicillin Without Prescription pyh.mvqj.barcelona.webby.no.ane.fi http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

3 - osujoyq

- 17.05.2019 23:38:17 tommel opp77 stemmer

[url=http://mewkid.net/buy-amoxicillin/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] Amoxicillin tqq.dmtc.barcelona.webby.no.omo.zq http://mewkid.net/buy-amoxicillin/

4 - ufefibude

- 18.05.2019 00:11:28 tommel opp78 stemmer

[url=http://mewkid.net/buy-amoxicillin/]Amoxicillin Online[/url] Amoxil Children bbq.otsn.barcelona.webby.no.zrm.uv http://mewkid.net/buy-amoxicillin/


Fly til Barcelona? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.no

Les mer om Fly til Barcelona


Bestill hotell

Sponsede lenker

Flere reiseguider

Se også:

Regn om valuta


Webby: Julegaver og julegavetips

E-bedrift.no - firmasøkPrivacy Policy