Din guide til Barcelona

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Gastronomiske opplevelser i Barcelona

/db/fileupload/tapas.jpgMaten i Spania er variert og spennende, og ofte skiller den seg fra det vi er vant til fra Norge. Typisk for spanjolene er at de spiser ofte på restaurant, men setter også pris på et måltid rundt bordet hjemme med familien. Junk-food er mindre utbredt enn det vi er vant med, selv om man finner McDonalds og de store kjedene rundt omkring i Barcelona.

På restaurant kan du få alt fra kanin til oksehalesuppe, og det meste er veldig godt.

Tapas

Tapas er veldig populært både blant turister og spanjoler. Tapas finnes i hundrevis av forskjellige varianter, og den eneste fellesnevneren er egentlig at man spiser de med fingrene (som heller egentlig ikke er tilfelle, mange spises for eksempel med tannpirkere)

Typisk katalansk mat

Annen vanlig mat er paella, brød med tomat, olivenolje, jamon (skinke) chorizo (pølse) og bocadillos (baguetter). Serrano-skinken er kanskje den aller mest kjente fra dette distriktet.

Tradisjonell mat

Det katalanske kjøkkenet defineres med flere tradisjonsrike retter. I Barcelona kan man finne retter med dype røtter fra landet, fra den spartanske escudella, til de rike og varierte fiskerettene, fra grillet fisk til utsøkt Suquet de Peix. Det finnes også mange ulike måter å tilberede torsk (bacalao) på, et bredt repertoar med fugl og vilt, inkludert kanin og snegler, høns eller villsvin på katalansk vis, og mange spesialiteter fra Ampurdan-regionen, som and med pære, kylling med reker eller hummer, etc. Og til slutt må vi ikke glemme retter som bruker and og gås som hovedingrediens.

Dessert

Desserter finnes også i mange varianter, og er ikke begrenset til bare de mest typiske, slik som rema catalana (vaniljesaus med karamellskorpe) og mel i mató (fersk ost med honning).

Vin

Katalonia er en region med goda viner, spesielt vinene fra Penedès, Costers del Segre, Alella og Perelada. Penedès-regionen er kjent for sin utsøkte musserende vin, cava.

Finn et perfekt hotell i Barcelona

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sp�rsm�l / Svar / Diskusjon / Kommentarer
(<--Skriv inn svaret!)

Kommentarer

1 - Sol Soler

- 02.07.2010 02:09:56 tommel opp336 stemmer

Er du først på Plaza del Sol anbefaler vi at du tar en tur innom tapasbaren Sol Soler, de har fantastisk god tapas!

-Barcelona-fan

2 - ARRO

- 13.07.2010 14:39:58 tommel opp328 stemmer

Er du i Barcelona og vil ha fantastisk tapas. Ta av fra La Ramblas ved Mc donalds og gå til ORIOS. Der får du velge tapas selv i disken, og de er meget velsmakende. Når betjeningen ser at du liker maten, kommer de bort med nylagede varmretter som du ikke kan motstå. ORIOS har også en mindre tapasbar, hvor du må stå og spise, når du bare er småsulten. Maten kommer fra samme kulinariske kjøkken. En "høydare". Du betaler etterpå, ved å telle opp tannpirkere.

3 - Barcelona

- 15.05.2011 13:44:30 tommel opp303 stemmer

Anbefaler restauranten Tapa Tapa! Husker ikke hvilket hjørne det var på, men hvis du står utenfor El Corte Ingles nederst i Paseig de Gracia og vil den være på et av hjørnene.

4 - vinsmaking & jamon dulce

- 09.04.2012 00:13:50 tommel opp281 stemmer

Vin og tapas guiding er en fantastisk mulighet når man er å besøker Barcelona/Spania. Kontakt oss så booker vi tid for deg og dere.
www.smalleventgroup.com/vinsmaking og vinogtapasguiding eller mail anja@smalleventgroup.com vi anbefaler også katalanske tapas bar/restauranter. Gjemt bort fra alle bøker og aviser

5 - okezahoq

- 27.03.2019 07:23:01 tommel opp85 stemmer

http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin 500mg Capsules For Sale http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

6 - eduekoyemub

- 27.03.2019 07:47:03 tommel opp72 stemmer

http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Amoxil http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/


Fly til Barcelona? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.no

Les mer om Fly til Barcelona


Bestill hotell

Sponsede lenker

Flere reiseguider

Se også:

Regn om valuta


Webby: Julegaver og julegavetips

E-bedrift.no - firmasøkPrivacy Policy